”Tanken vindlar” – utställning 2016

Satir och parodi monterat och klart

Tänk reklamens och varumärkesbyggandets redan förvridna värld och skruva den ett extra varv eller två. Där har du grundtemat i Jernis utställning 23–30 juli på Carlas Café, Näsby, Öland.

jernis promobild 4


tanken vindlar wp-vinjett

Foto: Staffan ”Alvarsamt” Lagerström, redigering: Jernis

Sprid gärna flyersen eller vykortet! Eller ”dela”, som det heter på modern, socialmedial svenska. Och framförallt, välkommen till salongen om du har vägarna förbi Öland.

Lite mer om utställningen och mig själv

Alla utställningsobjekt kommer från bloggen, med tyngdpunkt på humor, ofta modell sjuk och skruvad, satir och lek med språket. I förstorat format ”IRL” ger utställningen ett koncentrat i bild och ord av främst driften med marknadsföringens estetik och språkdräkt. Eftersom reklamens konsumtionshetsande väsen är en spegling, om än en smula förvrängd, av vår tid, får vissa av alstren samtidigt en karaktär av samhällssatir, medan andra snarare är blott galna infall. För några av bilderna är utgångspunkten särskilda fenomen i vårt samhälle där reklamens fjädrar lånats som bärare. Curator: Signe Jernberg.

Uppdatering (160807): alla utställningsbilder finns nu att beskåda i inlägget Tavlor på en utställning.

Anslaget i bloggen är annars bredare med varierande form. Förutom kåserier och fotomontage med ploj- eller satirreklam finns också plats för karikatyrer, parafraser, fejkartiklar, nyhetsskämt och ordgåtor. Ett och annat av seriösare slag kan understundom förekomma.

Per ”Jernis” Jernberg, 70 minus (f. 1955), är en till Gävle förskingrad mas med en på mormödernet fjärding öländska rötter (släktstuga i Skärlöv), fysiker, facköversättare, miljö-, klimat- och djurkramare, antikonsumist, antifascist, antirasist, feminist, hobbykock, fågelbeskådare och dito matare, bridgespelare, romantiker och kanske framförallt en notorisk svamlare, svamlar på det mesta faktiskt.

Annonser